Linkblog

Archívum

Emberek és Állatok

Célom az emberek, emberi tulajdonságok kielemzése. Miért állatok? Mert az ember sokszor nem igazán különül el az állati fajoktól, sőt.. az állat sok esetben megértőbbnek és értelmesebbnek bizonyul. :) Ezen kívül sok egyéb gondolatomat fogom kifejteni, amiket már rééég ki akartam :D Kellemes blog olvasást ! :)

Friss topikok

  • doocongoc: @Liuthy: miért vesz fel egy stílust, csupán a látszat kedvéért? ennek mi értelme van? "belül megma... (2010.10.13. 21:28) Tornacsuka vagy konzervcipő?

Tornacsuka vagy konzervcipő?

Liuthy 2010.10.13. 15:58

Még olyan 9 éves lehettem, amikor tesi órán mindenki a jól megszokott gumi talpú, fehér tornacipőt viselte. Egy-két ember hétköznaponként is hordta, de nem volt igazán jellemző, sőtt abszolút nem volt divatos.. aki akkoriban beszerzett volna egy converse csukát arra biztos nem mondták volna azt hogy 'tyűűha, de jól néz ki az új konverz cipőd!!". A márka tudata egyáltalán nem volt beépülve a köztudatba. Aztán fordult egyet a világ: a tesiórákon megjelenetek a márkás puma/adidas/nájki és hasonló cipők, amik már véletlen sem hasonlítottak a hagyományos értelemben vett tornacsukára. De nem kellett félteni a megszokott cipőinket: a piacra került magyarországon a Converse márka, mely gyakorlatilag a hagyományos tesi cipők őse, gyakorlatilag az eredeti tesi cipő. A reklámoknak, különböző promócióknak és persze a birkatudatosságnak köszönhetően hamar elismert és népszerű márkává lett a Converse. Kicsit beleástam magam a témába, a Wikipédia által nyújtott információk sok mindent megmagyaráznak. Maga a Converse 1908óta létezik, 1917ben kiadják a Converse All Star kosárcipőt, és rá 4 évre szerződtetik Chuck Taylor-t, az USA-ban híres veterán kosár játékost, hogy értékesítse a cipőket, majd később dedikálni is kezdi azokat. Ami pedig a mostani időket illeti: a Converse 2003 óta a Nike kezében van, talán innen számítható a márka tudatának felelevenítése és elterjesztése.

Ha ezeket az információkat átgondoljuk, talán rájöhetünk, hogy tornacsukát hordani annyira nem is menő. Akinek meg tetszik, és nem divatból hordja a konzerv cipőjét, annak meg azt javaslom hogy nézzen utánna a kínai piacon: én legutóbb 600ft-ért láttam normál fehér torna csukát. Csak hát az a csillag, meg Chuck Taylor HÍRES kosárlabdázó dedikálása hiányzott róla... meg ér ez a pár apróság 10-20 ezret? Mindenki maga döntse el a kérdést. :)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emberekesallatok.blog.hu/api/trackback/id/tr982368921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syko 2010.10.13. 20:43:41

Ehhez annyit tennék hozzá barátom, azzal nincsen baj, ha valaki márkás cipőt vesz, hisz nekem is egy 22.000 forintos adidas edző cipőm van, ami lassan 1 éve bírja és semmi baja, még a bélésnek sem. Szerintem a legoptimálisabbat a legelérhetőbb áron. De az, amit a deszkás cipőkkel művelnek és a kosárcipőkkel az tényleg gyalázat!

Liuthy 2010.10.13. 20:47:19

@Syko: (: szóval se mondtam hogy baj van a márkás cipőkkel ! itt konkrétan csak a converse cipőkről volt szó. nekem is volt márkás cipőm, most is az lenne ha kaptam volna a méretemben, de a sors úgy hozta hogy irány a kínai és vettem 3500ér deszkás cippőt.. egy hasonló nájkiért nem adtam volna ki 20-30 ezret...

Liuthy 2010.10.13. 20:49:48

ja és az előző márkákról szóló posztomban kifejtettem, hogy nem a márkás dolgok vásárlásával van gond, hanem ha ez külső tényezők alapján történik, nem pedig a személyes elgondolásunk, ízlésünk szerint...

Syko 2010.10.13. 20:53:17

Divatmajmok, értem én. Ezért is csak hozzáfűztem és nem kötöttem bele :P amúgy jó az a cipő, amit vettél, jól néz ki, és semmi gond sincs vele.

doocongoc 2010.10.13. 21:06:35

erősen tiltakozom az egyre inkább hódító álláspont ellen, miszerint az embert elsődlegesen KIZÁRÓLAG a külseje alapján ítélik meg!
ennek az egésznek számos romboló, demoralizáló hatása van a társadalomra nézve, méghozzá komoly mértékű!
ami a leginkább aggaszt, hogy az egyéniségek eltűnni látszanak. kivonódnak, elmosódnak, átalakulnak...kész a legújabb imóbábu. betöltötted a 12t? nesze, itt ez a sablon, kezdd el körberajzolni!

Liuthy 2010.10.13. 21:13:07

@doocongoc: igen, ezzel tökéletesen egyet értek, de van aki csupán a látszat kedvéért magára ölti a adott stílus jegyeit, viszont belül megmarad olyannak amilyen igazából. A ruha csupán mellékes. Az a gáz, ha a kinézet mellé automatikusan egy új, tömegstílust is kap az ember. Fontos, hogy tudjuk megőrizni azt, amivé születtünk, és hogy úgy viselkedjünk, ahogy szeretnénk, ne pedig úgy, ahogyan azt elvárják.

doocongoc 2010.10.13. 21:28:29

@Liuthy: miért vesz fel egy stílust, csupán a látszat kedvéért? ennek mi értelme van? "belül megmarad olyannak, amilyen igazából" hát elvárom, hogy a külső se ejtsen csapdába!
komolyan, a jelenlegi állapot megoldására be kéne vezetni valami egyen csuhát :'DD ne félj, ha külsőre MINDENKI egyforma lenne, az emberek elkezdenének szépen kibontakozni... (:
süti beállítások módosítása